Top 10 công ty bảo hiểm nhân thọ uy tín tại Việt Nam

Shërbimi i sigurimit të jetës nuk është më një shërbim i çuditshëm për njerëzit. Por në mesin e “qindra” bizneseve të sigurimit të jetës, cilët janë emrat që duhet të keni parasysh përpara se të bashkoheni? Këtu, le të zbulojmë 10 kompanitë më të njohura të sigurimit të jetës në Vietnam që duhet të merrni parasysh me Cakhia TV.

Kompania e sigurimeve Bao Vietnam

Kompania e Sigurimeve Bao Viet

Kompania e Sigurimeve Bao Viet është një nga kompanitë kryesore të sigurimeve me reputacion në Vietnam. Kompania është themeluar rreth vitit 1965 dhe merret kryesisht me sigurimin e jetës, sigurimin e jo-jetës, sigurimin e automjeteve dhe sigurimin mjekësor.

Pra, pse duhet dhe nuk duhet të zgjedhë kompaninë e sigurimeve Bao Viet?

Së pari, kjo kompani ka një reputacion dhe besueshmëri të lartë. Bao Viet ka qenë e pranishme në tregun vietnamez të sigurimeve që nga viti 1965 dhe është bërë një nga markat shumë të vlerësuara nga klientët për cilësinë e shërbimit dhe reputacionin e saj. Baoviet gjithashtu ka fituar shumë çmime dhe çertifikime për cilësinë e produkteve dhe shërbimeve, veçanërisht në fushën e sigurimit të jetës.

Së dyti, Baoviet ofron një shumëllojshmëri produktesh dhe shërbimesh sigurimesh për t’iu përshtatur nevojave të klientëve. Baoviet ofron plane të sigurimit të jetës me karakteristika dhe përfitime të ndryshme, nga sigurimi familjar deri tek sigurimi i punonjësve. Përveç kësaj, Baoviet ofron gjithashtu sigurime jo-jetë, sigurime pronësore dhe sigurime shëndetësore.

Megjithatë, ka edhe disa arsye që duhet t’i merrni parasysh përpara se të zgjidhni Baoviet si kompaninë tuaj të sigurimit. Së pari, çmimi i planeve të sigurimit të Baoviet mund të jetë më i lartë se ai i disa kompanive të tjera të sigurimit në treg. Së dyti, disa klientë kanë shprehur pakënaqësi për procesin e zgjidhjes së dëmeve të kompanisë, veçanërisht për rastet e sigurimit të pronës. Pra, duhet të merrni parasysh të gjithë faktorët përpara se të merrni pjesë.

Daiçi

Daiçi

Nëse jeni duke kërkuar për një kompani sigurimesh nga Japonia, atëherë kompania e sigurimeve Daichi mund të jetë një opsion që ia vlen të merret parasysh. Megjithatë, si me çdo kompani tjetër sigurimesh, ka përfitime dhe të meta në përdorimin e shërbimeve të Daichi.

Përparësitë dhe kufizimet e kompanisë së sigurimeve Daichi

Si një nga kompanitë më të mëdha të sigurimeve në Japoni. Daichi ofron një shumëllojshmëri produktesh sigurimi si sigurimi i jetës, sigurimi i aksidenteve dhe sigurimi shëndetësor. Daichi gjithashtu ka një politikë të gjerë dhe të shpejtë kompensimi. Sigurohuni që të merrni mbështetje të shpejtë në rast të një problemi.

Sidoqoftë, ka edhe disavantazhe të kompanisë së sigurimeve Daichi. Dobësia më e madhe e kompanisë është çmimi. Daichi ka norma mjaft të larta sigurimesh në krahasim me shumë kompani të tjera sigurimesh në treg. Kjo mund të jetë një pengesë për njerëzit që duan të blejnë sigurime, por nuk duan të paguajnë më shumë. Dhe nëse jeni duke kërkuar për sigurimin e shtëpisë. Kompania e Sigurimeve Daichi nuk e ofron këtë shërbim. Kjo mund të jetë një pengesë për ata që duan të mbrojnë pasuritë e tyre nga rreziqet e padëshiruara.

Tham Khảo Thêm:  Review 3 website đọc sách nói miễn phí hot nhất

AIA

AIA

Kompania e Sigurimeve AIA është një nga kompanitë më të mëdha të sigurimeve në botë, me një gamë të gjerë produktesh sigurimesh si sigurimet e jetës, sigurimet shëndetësore, sigurimet e aksidenteve personale dhe sigurimet e kursimeve. Megjithatë, zgjedhja e AIA për të përdorur shërbimet e sigurimit ka gjithashtu avantazhet dhe disavantazhet e veta.

Pse duhet dhe nuk duhet të përdoren shërbimet e AIA-s?

Së pari, AIA ofron një gamë të gjerë produktesh sigurimi që i përshtaten nevojave dhe aftësive financiare të çdo klienti. Përveç kësaj, AIA angazhohet të paguajë plotësisht dhe në kohë klientët kur ka një dëm sigurimi.

Kompania zotëron një regjim profesional dhe të përkushtuar të kujdesit ndaj klientit. Mbështet klientët në procesin e përdorimit të produkteve të sigurimit E veçanta është se AIA është një nga kompanitë e sigurimit që vlerësohet shumë për cilësinë e shërbimit dhe reputacionin e saj, veçanërisht në fushën e sigurimit të jetës.

Megjithatë, produktet e sigurimit të AIA-s mund të jenë më të shtrenjta se disa sigurues të tjerë. Për më tepër, disa dispozita të AIA-s mund të kufizohen për klientët me kushte themelore mjekësore ose histori mjekësore.

Prudenciale

Prudenciale

Kompania Prudential Insurance është një nga kompanitë më të mëdha të sigurimeve në botë, me seli në Mbretërinë e Bashkuar dhe që operon në më shumë se 40 vende dhe territore në mbarë botën. Zgjedhja e Prudential për të përdorur shërbimet e sigurimit ka gjithashtu avantazhet dhe disavantazhet e veta që duhet të merrni parasysh përpara se të merrni pjesë, si p.sh.

Avantazhet e bashkimit me shërbimet e kompanisë së sigurimeve Prudential

 • Ju keni shumë zgjedhje sepse produktet që ofron Prudential janë shumë të ndryshme
 • Prudential mund të plotësojë nevojat e sigurimit të klientëve me kërkesa të veçanta siç janë pacientët me kancer. Të moshuarit ose personat me histori të sëmundjeve kronike.
 • Vlerësuar shumë nga organizata të pavarura si Standard & Poor’s, Moody’s dhe AM Best për qëndrueshmërinë financiare dhe kompensimin.
 • Prudential zotëron shërbime të teknologjisë së lartë siç janë aplikacionet celulare. Për të ndihmuar klientët të menaxhojnë dhe ndjekin politikat e tyre të sigurimit në mënyrë të përshtatshme dhe të lehtë.

Disavantazhet e bashkimit me shërbimet e kompanisë së sigurimit Prudential

 • Në disa raste, Prudential mund të mos jetë në gjendje të plotësojë nevojat e sigurimit të klientëve për shkak të produkteve të papërshtatshme ose politikave jofleksibile të sigurimit.
 • Disa klientë janë ankuar për kohën e përpunimit të kërkesave të Prudential. Kjo mund të shkaktojë bezdi dhe humbje të besimit të klientit.
 • Shumë klientë kanë pasur vështirësi në anulimin e kontratave të sigurimit me Prudential. Sepse klauzola e anulimit të kontratës është mjaft e ndërlikuar dhe konfuze.

Çab

Çab

Chubb Insurance Company është një nga kompanitë lider në botë të sigurimeve, me më shumë se 130 vjet përvojë. Chubb ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh sigurimesh, duke përfshirë sigurimin e pronës, sigurimin e përgjegjësisë civile, sigurimin e punonjësve dhe shërbime të tjera sigurimi. Ja pse duhet dhe nuk duhet të zgjidhni shërbimet e Chubb

Pse duhet dhe nuk duhet të zgjidhni shërbimet e sigurimit të kompanisë së sigurimeve Chubb

Chubb ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh sigurimesh dhe mund të plotësojë nevojat e një game të gjerë klientësh. Nga bizneset e vogla tek korporatat e mëdha.Përveç kësaj, Chubb është gjithmonë i gatshëm të mbështesë klientët shpejt dhe me efikasitet. Sigurohuni që klientët të marrin mbështetjen më të mirë në situata emergjente. Chubb përdor teknologji të avancuar për të ofruar shërbimet më të mira të sigurimit për klientët e saj.

Tham Khảo Thêm:  5 layout makeup halloween ấn tượng đơn giản tại nhà

Megjithatë, Chubb ka shumë kushte dhe rregullore të komplikuara që e bëjnë të vështirë për klientët të kuptojnë dhe e bëjnë të vështirë regjistrimin dhe përdorimin e shërbimeve të kompanisë. Gjithashtu Chubb nuk është i përshtatshëm për disa profesione. Sidomos profesionet që kanë të bëjnë me ushqimin, bujqësinë dhe kafshët.

MB mosha

MB mosha

MB Ageas Insurance Company është një nga kompanitë më të mëdha të sigurimeve në Vietnam, duke ofruar zgjidhje të larmishme sigurimesh për individët dhe bizneset. Këtu janë të mirat dhe të këqijat e kompanisë së sigurimeve MB Ageas.

Përparësitë dhe kufizimet e kompanisë së sigurimit MB Ageas

MB Ageas ofron një gamë të gjerë produktesh sigurimi. Përfshin sigurimin e jetës, sigurimin e udhëtimit, sigurimin e automjeteve, sigurimin e pronës dhe produkte të tjera sigurimi. Së bashku me këtë është shpejtësia e trajtimit të kërkesave të klientëve shumë shpejt. MB Ageas gjithmonë përpiqet të zgjidhë kërkesat e klientit në kohën më të shkurtër për të siguruar kënaqësinë e klientit.

Ana negative mund të përmendet si: shumë kushte dhe rregullore të komplikuara e bëjnë të vështirë për klientët të kuptojnë dhe e bëjnë të vështirë regjistrimin dhe përdorimin e produkteve të sigurimit. Edhe pse shpejtësia e kujdesit ndaj klientit është përshpejtuar, ka ende shumë raste të klientëve që ankohen për procesin e rimbursimit dhe qartësinë financiare.

Hanwha life VN

Hanwha life VN

Hanwha Life Vietnam është një nga kompanitë prestigjioze të sigurimeve në Vietnam. Themeluar në vitin 2009 dhe në pronësi të Hanwha Group – një nga korporatat më të mëdha në Kore. Këtu janë të mirat dhe të këqijat e kompanisë së sigurimeve Hanwha Life Vietnam.

Avantazhet e kompanisë së sigurimeve Hanwha Life Vietnam

 • Kompania është e përkushtuar t’u japë klientëve qetësi dhe besueshmëri duke ofruar produkte cilësore sigurimesh dhe shërbime më të mira të kujdesit ndaj klientit.
 • Hanwha Life Vietnam zotëron produkte që janë krijuar për të qenë fleksibël, duke i lejuar klientët të personalizojnë kushtet dhe vlerat e sigurimit sipas nevojave të tyre.
 • Zotëron një staf me përvojë dhe të trajnuar shumë në fushën e sigurimeve. Kjo e ndihmon kompaninë t’u japë klientëve këshillat dhe mbështetjen më të mirë.

Disavantazhet e kompanisë së sigurimeve Hanwha Life Vietnam

 • Krahasuar me disa konkurrentë në industrinë e sigurimeve si AIA, Prudential ose Manulife, Hanwha Life VN nuk është zhvilluar ende në mbarë vendin. Prandaj, avantazhet e kësaj kompanie nuk janë të njohura dhe të besuara nga shumë njerëz.
 • Në rast se klienti dëshiron të anulojë policën e sigurimit, koha e rimbursimit të Hanwha Life VN është mjaft e ngadaltë. Mund të duhen deri në disa muaj për të rimbursuar një klient.

Manulife

Manulife

Manulife është një nga kompanitë kryesore të sigurimeve në Vietnam me përvojë shumëvjeçare në industrinë e sigurimeve. Këtu janë të mirat dhe të këqijat e kompanisë së sigurimeve Manulife.

Pse duhet dhe nuk duhet të zgjidhni kompaninë e sigurimeve Manulife

Manulife ofron shumë produkte sigurimi si sigurimi i jetës, sigurimi mjekësor, sigurimi i aksidenteve, sigurimi i daljes në pension, sigurimi i udhëtimit… Duke i ndihmuar klientët të zgjedhin atë të duhurin për nevojat e tyre. Përveç kësaj, Manulife krijon procese të thjeshta dhe të përshtatshme që klientët të blejnë sigurime më lehtë.

Disa pika minus me të cilat duhet të përballet sigurimi Manulife është mungesa e njohurive dhe përvojës profesionale në staf. Sidomos shitjet dhe konsulentët. Shumë raste ankesash lindin kryesisht nga këshilla të paqarta për të mbyllur shpejt “shitjen”. Përveç kësaj, Manulife ka një procedurë të vështirë dhe që kërkon shumë kohë në krahasim me disa kompani të tjera sigurimesh. Dhe veçanërisht Manulife nuk ofron përfitime sigurimi të parapaguara për klientët. Kështu që klientët duhet të jenë të kujdesshëm përpara se t’i bashkohen Manulife

Tham Khảo Thêm:  Titanic 3D có gì khác?

Generali VN

Generali VN

Generali Vietnam Insurance Company është një nga kompanitë prestigjioze të sigurimeve në Vietnam. Këtu janë të mirat dhe të këqijat e kësaj kompanie sigurimesh.

Avantazhet dhe disavantazhet e kompanisë së sigurimit Generali VN

Generali VN ofron një gamë të gjerë produktesh sigurimi të përshtatshme për një gamë të gjerë klientësh. Gjithashtu, kompania është gjithashtu e përkushtuar që t’u ofrojë klientëve shërbime sigurimesh sa më të përkushtuara dhe cilësore, duke garantuar interesat e klientëve.

Kompania zotëron një proces të shpejtë dhe efikas pretendimi, duke ndihmuar klientët të zgjidhin problemet e tyre shpejt, duke kursyer kohë dhe përpjekje. Së bashku me këtë është një shërbim entuziast i mbështetjes së klientit që është gjithmonë i gatshëm të mbështesë klientët në çdo kohë, kudo me një frymë entuziazmi dhe profesionalizmi.

Megjithatë, Generali VN nuk është zhvilluar plotësisht në shumë zona të Vietnamit. Kjo e bën kompaninë të kufizuar në arritjen e një audiencë më të madhe klientësh. Për më tepër, premiumi i Generali VN nuk është më i liri në treg. Kjo mund ta bëjë të vështirë për disa klientë me të ardhura të ulëta që të marrin sigurime.

Cathay VN

Cathay VN

Cathay Life Vietnam është një ndërmarrje e specializuar në ofrimin e produkteve të sigurimit si sigurimi i jetës, sigurimi i aksidenteve, etj. Në këtë artikull, me Cakhia TV mësoni pse duhet dhe keni parasysh kur merrni pjesë në shërbimet e Cathay VN.

Pse duhet dhe konsideroni kur merrni pjesë në shërbimin e kompanisë së shërbimit Cathay VN?

Cathay Life Vietnam ofron shërbime sigurimesh me cilësi të lartë me një gamë të gjerë produktesh sigurimi për të përmbushur nevojat e klientëve të saj. Përveç kësaj, kompania gjithashtu ofron shërbime të mbështetjes së klientit, si këshillimi dhe përgjigjja e pyetjeve. Mbështetni kur diçka nuk shkon, duke i ndihmuar klientët të ndihen më të sigurt dhe më të sigurt kur përdorin produktet e kompanisë.

Një nga disavantazhet e produkteve të sigurimit të Cathay Life Vietnam është çmimi. Çmimi i produkteve të sigurimit të kompanisë mund të jetë më i lartë se ai i siguruesve të tjerë në treg. Megjithatë, kjo është për shkak se kompania dëshiron të sigurojë cilësinë dhe besueshmërinë e produktit. Për më tepër, disa produkte sigurimesh të Cathay Life Vietnam kanë mbulim të kufizuar, nuk mbulojnë disa rreziqe ose nuk ofrojnë mbrojtje të mjaftueshme për klientët.

Pjesëmarrja në shërbimet e sigurimit të jetës është një mënyrë e mirë për të mbrojtur shëndetin e individëve dhe familjeve. Megjithatë, duhet të keni njohuri të qarta dhe të lexoni me kujdes rregullat përpara se të hyni në ndonjë transaksion sigurimi. Nëse nuk jeni mjaftueshëm të sigurt, duhet të punësoni një avokat për të ndihmuar në procesin e kryerjes së një transaksioni ose ankesës!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Top 10 công ty bảo hiểm nhân thọ uy tín tại Việt Nam . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2024 Cakhia TV - WordPress Theme by WPEnjoy